mandag 21. november 2011

Daniel skal bli storebror....

Vi prøver og snakke litt om lillebror i magen innimellom så Daniel er litt forberedt i mai. Enda skjønner han nok ikke stort av det, men når jeg spør hvor babyen er så peker han på magen min og sier: "Beidi bade i vannet!" Så av en eller annen grunn har han bestemt at det er vann inni der, og det har han jo helt rett i! Jeg aner ikke hvor han har det fra! :-)
Ellers så bruker vi og spørre om han gleder seg til å bli storebror og da er svaret et klart: "Jaaaa!". Spør vi om han skal lære lillebror alt det tøffe han kan er svaret det samme: "Jaaaa!" Og det er også veldig greit at mamma og pappa skal være mamma og pappa til babyen. Men når vi spør om lillebror kan få begynne i samme barnehage som Daniel er han veldig tydelig (vi har spurt flere ganger): "NEI!" .....så enten må vi finne en annen barnehage ellers får vi håpe Daniel ombestemmer seg iløpet av de neste to årene, hehe;)

Husker ikke om jeg har skrevet det før, men i en periode nå han han begynt å omtale seg selv i 3. person ganske ofte...nå heter han Danei :) "Danei spise maten", "Danei bade i vannet", "Danei musse vovvov (Mira)"  osv... også har han så smått begynt å telle! Han teller hjulene på bilene sine. Det er veldig utydelig og kanskje ikke helt riktig, men det er veldig tydelig at det er det han gjør. Og så har vi oppgradert fra at alt er i fargen blå, til at nå er det noe som har fargen rød også :) Og når vi sier god natt til han bruker vi å si: "Natta, Daniel, gla i dæ" og da svarer han for eksempel til pappa: "Matta, pappa, godt." Om det betyr at han syns det er godt at vi er glad i han eller om han prøver og si det samme tilbake er litt uvisst, men uansett litt morsomt og veldig kos ;)
Det siste jeg kommer på er at han i det siste har sluttet og si takke-mamma, takke-pappa etc når han skal si takk eller værsågod. Dvs at før sa han aldri "værsågod" når han ga bort noe, han sa bare takke-takk eller takke-navnet på personen. Nå har vi kommet MYYYE lenger! ;) Nå sier han: "Takke-go!" når han gir fra seg noe... Altså en lett blanding! Ikke verst det? Nå må vi bare få han til å gå tilbake til å bare si "Takk" når det faktisk skal være takk...;) Jeg syns det er supermorsomt med alt det nye han kommer med om dagen, og Richard og jeg strever med og holde oss alvorlig innimellom. Spesielt når det er ord med "r" og "u", gjerne i samme ord... tipper han kan være snarlik en viss onkel Magnus som liten da ;) Men det er ingenting å si på innsatsen! Daniel blir nok en flott storebror om drøye 5 måneder  <3

2 kommentarer: