mandag 20. februar 2012

Singsås-helg!

Denne vinteren har vært mildere enn de siste årene og i helga dro vi endelig på hytta en tur. For å gjøre helga ekstra spennende tok Daniel og jeg toget til Singsås! Det var stooor stas og gutten var heeelt vill da vi kom på togstasjonen :) Vi var ute i god tid så vi rakk å kjøpe inn litt godis og lesestoff før vi gikk på toget. Han valgte seg ut "lade-bolle" (sjokolade-boller), vann og Mamma Mø-bok :) Så kom vi oss på toget og han valgte ut et seter for oss :) Turen gikk kjempefint og han skravlet i vei om alt han så ut vinduet og underholdt nok store deler av vogna... Mot slutten begynte han og bli litt rastløs så da måtte vi gå en tur for å se på "mannen som kjøre toget". Da vi var framme på Singsås sto Richard og møtte oss i fantastisk påskevær! 5 plussgrader, blå himmel og sol!!! FANTASTISK!!!



Da vi kom fram på hytta måtte Daniel leke litt inne med alle lekene som det er altfor lenge siden han har sett før vi gikk ut i det flotte været. Vi tok med akebrettet og gikk bort til gården og så på hesten og traktorene. Så ble det aking ned Granøien-bakken :) Kjempestas!!! Det er kommet mye snø siden vi var her rundt nyttår, så det var skikkelig vinter selv om temperaturen var god :)







 Etter aketuren ble det tid for litt mat og en liten dupp for en sliten kropp. Etter en times dupp kom mormor og morfar på besøk så da ble det full fart igjen :) Vi lekte litt inne og spiste lunsj/middag før vi gikk ut og lekte i snøen igjen. Da var det skiene som sto for tur! Han gikk bort til Rolandstua og gikk rundt der ei stund før vi hentet akebrettet og gikk bort til gården en tur igjen. Han måtte jo vise mormor og morfar hesten! Da vi kom inn var det tid for kveldsmat og senga for Daniel.
Richard disket opp med biffmiddag til oss og de heldige fikk nyte rødvin til maten og øl og gammel dansk utover kvelden ;) Vi satt og skravlet til godt over midnatt før vi køyet, kjempekoselig kveld! 
Søndag våknet vi til enda mer snø!!! Det snødde tett og blåste endel, men var fortsatt mild temperatur. Vi lekte litt inne før det ble på tide å gå ut og bruke litt mer energi :) Richard og pappa la listverk i det "nye" soverommet mens mamma og jeg gikk ut sammen med Daniel. Han lekte med spade i snøen, bygde hule sammen med mormor før han ville gå på ski igjen. Han gikk og gikk og tilslutt var jeg så kald at jeg lokket han med meg inn igjen med sjokolade-lovnad....great parenting... ;) Menmen, gutten var fornøyd med "lade" også han! :) 






 


Herlig helg!!! Avslutningen var litt så som så da Daniel ble bilsyk på vei hjem... Vi hadde glemt dvd-spilleren som gjør at Daniel ser én vei (istedenfor alle veier) og dermed ikke blir bilsyk så det var på en måte forventet. Men da vi kom helt til Okstadbakken uten at han var syk så trodde vi at vi berget denne gangen...men neida..på omkjøringsveien kom det for fullt! Vi fikk svingt av ved Nardokrysset og stoppet på bussholdeplassen! Daniel ble nok litt skremt av alt som kom ut så han hylte før vi fikk stoppet. Da jeg sa at han bare kastet opp og at det gikk bra, hylte han tilbake: "Jaaa, det går braaaa".  Vi var skjønt enige om at det bare var litt ekkelt og da gikk det greit igjen. Han ble litt kald da vi tok han ut i snøstorm for å ta av klærne, men vi kom oss inn i bilen igjen og ventet på Daniels snille morfar som kom og hentet oss med ren bilstol :) I morfars bil på vei hjem satt Daniel og lo av at han hadde hatt "banan på magen"... Ja, det var det siste han spiste før vi dro fra hytta... Jaja, det hele gikk da fint og han var i flott form etter skifte og en dusj og litt kveldsmat. Ikke den beste avslutninga, men vi gleder oss allerede til neste hyttehelg! Til helga, kanskje? :)

4 kommentarer:

  1. så herlige bilda, å for ei fin vinterhelg. å så lure æ på kor du her gjemt magen hæn?

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, magen e der den, men Bergansjakka mi e ganske romslig så magen vises ikke så godt forfra på bildan ;) Vises fra sida, for å si det sånn....;)

      Slett
  2. Herlighet så mye snø det er kommet!! Så ut som en fantastisk helg på hytta :) Moro med full fart på akebrettet <3

    SvarSlett
  3. Hærlig med hyttehelg som alltid! :)

    SvarSlett