onsdag 12. oktober 2011

2-årskontroll :)

Igår var vi på 2-årskontroll med skatten vår:) Hadde time kl 9 og fikk beskjed om at hvis vi var heldige så fikk vi også tid hos legen samme dag (vi trodde dette var selvsagt, men det vanligste var visst å måtte komme tilbake en annen dag). Han fikk veie seg først (14 kg), men høyden ville han absolutt ikke måle så vi vet ikke hvor lang han er blitt :) Det var visst vanlig at de ikke ville det, så de var ikke så nøye på det. Inne hos helsesøstra var jeg litt spent på om Daniel ville snakke med henne, men det var helt ubegrunnet - det gikk kjempebra! De hadde et veldig bra opplegg hvor hun satte seg på gulvet sammen Daniel og dro frem en sekk. Sekken hadde Nemo og den blå fisken på så Daniel var jo "solgt" med én gang og begynte å skravle om den blå fisken :) Da hun dro ut forskjellige ting fra sekken sa Daniel hva alt het. Hun dro opp to bamser og da måtte de selvfølgelig "musse", sa Daniel. Det var noen få ord han ikke kunne si, som kopp, skje, fat og potte (dette har vi sikkert ikke sagt hva heter en gang...), men disse kunne han peke ut da hun spurte hvor koppen/skjeen etc var. Alle gikk fint unntatt potten, for det har han jo aldri sett. Men da hun satte bamsen på potta, sa han; Bamse bæsje i vannet! Så han skjønte nok hva det var. Etter han hadde lekt med lekene i sekken en stund spurte hun ham om han kunne hjelpe til å rydde lekene tilbake i sekken, og han ryddet opp alt selv! Flinke gutten :) Så tok hun fram en stor låve med masse dyr inni! Daniel var i himmelen, det var hester, griser, sauer, kyr og alt du kan tenke deg av gårdsdyr. Han lekte lenge med dette og ville ikke gå da vi var ferdige :) Timen inn til helsestasjonen gikk kjempefint og helsesøstra sa han var "helt etter boken" språklig. Det var kjempegodt å høre :-)
Så måtte vi faktisk vente i en time før legen kunne ta imot oss, og da hadde Daniel lekt seg ferdig med lekene på helsestasjonen for leeenge siden...han sprang villmann inne på venterommet... ;)
Da vi kom inn til legen gikk det fint da legen lyste på øynene hans, han gjorde grimaser og tullet mens han så inn i lyset ;) Men da han skulle se inn i ørene var det nok! Herregud, som ungen hylte!! Det minnet han nok om når jeg driver og piller ørevoks ut av ørene hans, så han ble illsint!!! Legen lyttet litt på han og alt så greit ut. Richard & Daniel gikk ut, mens jeg snakket litt mer med legen. Han fortalte at i en 16 års tid så har 2-årskontrollen vært ute av programmet pga toåringen ikke syns det er noe stas med legekontroll og at foreldre stort sett tar med barnet til fastlege om det er sykt/har behov for lege.. Han sa klart og tydelig fra at han hadde IKKE vært med på å bestemme at det skulle taes inn igjen på programmet ;) Han mente det var en unødvendig undersøkelse... Jaja, flaks vi ventet i en time på den liksom... Menmen, timen til helsesøster syns jeg var veldig fin å ha, det var godt å få bekreftet at han er der han skal være språklig.
Resten av uka er det høstferie og imorgen skal pappa og Daniel være hjemme, mens fredag tror jeg at vi tar fri hele gjengen. Jeg gleder meg!!! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar