onsdag 1. januar 2014

Førjulskos 2013

Vi startet julekosen 1. desember med to spente barn som endelig skulle få åpne første luke i nissekalenderen! Det var stor stas, men noterer bak øret til neste år at det er mulig det ville vært like stas med en sjokoladekalender! Ingen tvil om at vi har to sukkerklumper!



 Lørdag 7. desember var det klart for den årlige førjulsfesten i barnehagen! En veldig koselig og morsom fest med masse aktiviteter, gode kaker og enda bedre stemning!

Våre nydelige kjekkaser kledd for fest!


13. desember var vi på en veldig koselig og rørende luciafering i barnehagen. Vi fikk nybakte lussekatter, pepperkaker og gløgg, og barnekoret sang så fint at tårene kom fram i øyekroken. En veldig fin opplevelse!
 
  
15. desember var det endelig klart for en av de fineste førjulstradisjonene; Julestemning med Bynesgutan! I år ble Julian igjen hjemme hos mormor og morfar, men neste år skal han helt klart få være med! Det er et utrolig koselig stykke og sprer masse julestemning!

Spent gjeng på plass i salen!

Daniel fikk nissegrøt av Skogsnissen og godispose av Nordpolnissen! Lille store godgutten vår ga Nordpolnissen et kyss på kinnet som takk!

18. desember hadde de nissefest i barnehagen, og det var to spente små som var klare for fest på morgenen! Daniel var veldig klar på at han hadde et MAGISK nissebelte! (For de som ikke har sett Julestemning, så er det selve beviset på at man er en EKTE nisse! :)

  


19. desember dro vi sammen ut alle fire for å finne årets juletre! Daniel var veldig klar på at vi ville finne det på Esso ved Plantasjen, og det hadde han helt rett i! Heldigvis fant vi det Daniel sa er verdens fineste juletre!!! 

Fornøyd gjeng på juletrehandel!

Tradisjonen tilsier vel at juletreet skal pyntes lille julaften, men vi syns det er så fint at vi tjuvstarter! Daniel var sååå ivrig at han kunne nesten ikke vente med å få treet i hus, og få pyntet det! Begge guttene var veldig flinke til å pynte treet, og vi koste oss alle fire.



 
Koselig lørdagsmorgen, siste helg før julaften!

Høydepunktet før jul i år var helt klart at onkel Magnus skulle komme hjem og feire med oss! Jeg skal innrømme at jeg var fryktelig spent da uvær 22. desember gjorde at vi fikk beskjed om at det  var mulig han måtte tilbringe julen på plattform. Jeg tror nok Magnus og vi andre ville taklet det, men guttene ville nok blitt knust så gleden var stor da jeg fikk melding om at han var trygt i land 23. desember! Egentlig skulle han komme sent på kvelden så vi hadde sagt til Daniel at onkel først kom på selveste julaften, men så fikk han framskyndet flyet og kom på ettermiddagen! Vi sa ingenting til ungene før jeg kom hjem og sa de måtte komme ut i gangen og se hvem jeg hadde funnet utenfor. Begge bråstoppet i gangen, smilet bredte seg over hele ansiktet da det gikk opp for dem at det virkelig var onkel Magnus som sto der, før Daniel løp i armene hans først! Daniel: "Onkel Magnus! Æ har blitt sååå sterk æ, assa! Æ e glad i dæ!" *smelt*
Julian var heller ikke sen om å få seg en god klem av "Agnus" (kjært barn har mange navn...?) Ungene var heeeelt ville og onkel Magnus/Agnus fikk kjørt seg, mildt sagt..... Full fart helt til jeg fant ut at jeg måtte redde han ut av galskapen og foreslo pepperkakebaking! Det roet gemyttene ihvertfall en liten periode... En veldig koselig ettermiddag, og veldig godt å ha Magnus hjemme igjen! Vi savnet tante Emilie, og gleder oss til neste gang vi møtes!







Alt i alt en veldig koselig desember med mange gode opplevelser!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar