torsdag 12. juni 2014

Pinsehelg på Monsøya

Pinsehelgen i år ble tilbragt på vår alles kjære Monsøy! Turen ut fredag ettermiddag ble et lite mareritt med milelang kø, omkjøring og noe misfornøyde barn og foreldre. Men da vi endelig kom fram til Grefsnesvågen der pappa sto og ventet på oss med båten, var alt bare fryd og gammen igjen! :) Det var SÅ godt å komme ut igjen, det er virkelig paradis på jord!
Vel framme på hytta sto mamma klar med nydelig fiskesuppe og guttene var elleville over å få være oppe så lenge! Da vi endelig fikk de i seng, nøt vi utsikten foran de store vinduene i stua og koste oss med god drikke. Pappa hadde kjøpt prosecco så mamma og jeg var kjempefornøyd! Utpå kvelden fikk vi besøk av hyttenaboer og det ble en ordentlig trivelig kveld.

Lørdag formiddag dro pappa, Richard og Daniel til Kvenvær for å ta farvel med Sikon og ønske Yamarin (trenger vel ikke eget navn med SÅ fint merkenavn???) velkommen til familien! Ny båt på mamma! :) Det MÅ nevnes at pappa egentlig skulle hente den på fredag for så å overraske oss ved å hente oss i ny båt, men han fikk ikke nøklene i låsen på fredag, så det gikk skeis. Pappa, litt flaut at du brukte feil nøkler! De lignet ikke på båtnøkler engang! Hahaha! Sorry, det måtte fram i lyset.
Ok, digresjon slutt.
Mens de var på Kvenvær for å hente ny båt, gikk mamma, Julian og jeg ut på baksiden av hytta for å plante litt nytt! Julian var flink medhjelper, men jeg prøver ikke engang å late som om jeg har grønne fingre, så jeg tok meg av fotograferingen isteden.




Jeg vet ikke hvem av de tre guttene som kom kjørende som hadde det morsomst, men det var ingen tvil om at den nye båten falt i smak! Det ble endel båtkjøring, vi måtte jo alle prøve etter tur! Vi var alle enige om at Yamarin er helt super og vi gleder oss til mange år framover med båtmoro!




Daniel har en pause i båtkjøring og ser på livet i havet.


Mamma er fornøyd!
Så måtte vi jo prøve fiskelykken fra Yamarin, og dro ut alle sammen. Julian fikk egen fiskestang i 2-årsgave av onkel Peter, og herlighet - nå har vi to fiskegale unger! Han syns det var superstas!!! Men han er litt fisefin enda (eller skeptisk?), og var ikke overivrig på å holde i fiskene sine, haha! 


Dypt konsentrert fisker.


Æ har fisk!!!!

Julian fikk en latterkrampe av skrekkblandet fryd, da han fikk den første fisken, og mormor syns det var like stas!

Sei!



Og mer sei!

Daniel fikk selvfølgelig også fisk! Han var ikke veldig fornøyd med all seien, men jublet da torsken bet!



Gutten som elsker å fiske torsk! Lille, store Hitragutten vår!

Tradisjon tro, så må ihvertfall én ørn fotograferes :)

Vannlek på terrassen slår aldri feil!

Daniel insisterer ALLTID på å spise fisken han får, så det ble fersk torsk på guttene :)



Julian spiser det meste med hendene, og is er intet unntak..
 Pinseaften ble en utrolig morsom kveld hvor vi satt ute med varmelampe og pledd til kl var 2 på natten! Herlighet, hvis latter forlenger livet, så lever vi lenge på denne kvelden! Utrolig stas! Og utsikten var upåklagelig med de nydeligste fargene på himmelen! Jeg er veldig takknemlig for en magisk pinsehelg med nydelig mat, drikke og gode opplevelser sammen med mine fineste!



2 kommentarer:

  1. Rett og slett magisk! Heldig dokker e :)

    SvarSlett
  2. Ser ut som en flott tur! Herlighet så masse opplevelser :D

    SvarSlett